EĞİTİM DANIŞMANLIĞI EPSİLON Sayfa 2

Kişiye Özel Programlar

Günlük kaç soru çözmeliyim?

Bununla ilgili kesin bir sınır yok. Konuyu çalışıp üzerine olabildiğince çok soru çözmelisiniz. Bazı konulardan 10 soru çözmeniz yeterli olabileceği gibi bazı konulardan yüzlerce soru çözmeniz yeterli olmayabilir. Kendinizi iyi hissedinceye kadar çözün. Size tavsiyemiz bir testteki soruların yüzde doksanını doğru çözebiliyorsanız başka bir konuya geçmekte yarar vardır.

Epsilon Eğitim'de kişiye özel çalışma programları uygulanmaktadır. Her öğrencinin öğrenme seviyesi farklı olduğu gibi öğrenmesi için uygulanması gereken program da farklıdır. Uygun programın uygulanması halinde öğrenme verimi artar ve başarı maksimum düzeye çekilir. İşte tam burda Epsilon Eğitim devreye girer ve size başarının yol haritasını çizer.

Tekrar Neden Önemli?

İnsan beyni yeni bilgilere daima açıktır. Kazanılan bilgiler yeni öğrenilen bilgilerin etkisiyle geri plana atılır. Düzenli tekrar bu bilgileri tekrar ön plana çıkartarak kullanılabilir düzeye getirir. Tekrar yapmadığınız takdirde bilgiler geri planda kalacağı için o konuyla ilgili bir soru geldiğinde konuya daha önceden çalışmış olsanız bile o bilgiyi kullanarak soruyu çözemeyebilirsiniz. Bunu şu şekilde düşünelim. Bilgisayar kullanıyorsunuz ve çeşitli pencereler açtınız. Daha sonra bu kapanan pencerelerden birinin içindeki bir bilgide değişiklik yapmak istediniz. O pencereyi açmadan o değişikliği yapamazsınız. Farklı bir örnek verelim. Yemek yiyeceksiniz ama yemeğiniz soğumuş. İşte düzenli tekrarı burada mikrodalga fırın yerine koyabiliriz. Bilgiyi ısıtır ve kullanılacak hale getirir.

Sınava Nasıl Hazırlanırım?

Sınavlara hazırlıkta bir program dahilinde planlı olarak çalışmak çok önemlidir. Plan iyi yapıldığı takdirde verim yüksek olur. Öncelikle eksik konuların tespiti yapılmalıdır. Bu da belirli aralıklarla deneme sınavı çözmekle olur. Eksik konularınızı bu şekilde belirledikten sonra bu konuların üzerine gitmek, düzenli tekrarlar yapmak ve bol soru çözmek gerekir.

Tercihte Nelere Dikkat Etmeliyim

Sınavlarda başarılı olmak kadar tercih aşaması da çok önemlidir. Tercih yaparken dikkat edilmesi gereken temel konular ve bunların önem sırasını çok iyi bilmek gerekir. Öncelikle ne şekilde bir yaşam hedeflediğinizi kendinize sorun. Çünkü her mesleğin kendine özgü bir yaşam tarzı vardır. Örneğin bir avukat zamanının büyük bir kısmını duruşmalarda, bir öğretmen okullarda, bir doktor ise hastanelerde geçirir. Kendimize şunu sormalıyız. Ben ne şekilde yaşamak istiyorum? Çünkü insan hayatının yüzde yetmişi çalışmakla geçer ve işinde mutlu olmayan hayatta mutlu olamaz. Meslek seçimi bu kadar önemlidir. Daha sonra o mesleğin gerektirdiği kişisel özelliklerin kendimizde var olup olmadıgını sorgulamalıyız. Ardından hangi üniversitede bu mesleği daha iyi öğrenebilecegimizi araştırmalıyız. Bütün bunlara karar verdikten sonra yüzdelik dilim ve başarı sırasını dikkate alarak tercih yapmalıyız. En son olarak puana bakabiliriz. En son olarak diyorum çünkü puan yanıltıcı olabilir. Unutmayalım ki puana göre meslek tercihi yapılacak en büyük hatadır. Bunu yaparak kendinize haksızlık etmeyiniz.