EĞİTİM DANIŞMANLIĞI EPSİLON

Eğitim danışmanlık başarıya giden yolda öğrencilere çeşitli konularda yardımcı olmamızı sağlayan kurumsal bir yapıdır. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetlerinde öğrencilerin yurtdışındaki okullarla ilgili bilgi almaları; bu okulların ücretleri, burs olanakları, ne gibi şartlarda öğrenci kabul ettikleri, kabul almak için nelere dikkat edilmesi gerektiği, hangi evrakların gerektiği ve hangi sınavlardan kaçar puan almaları gerektiği gibi bilgilerin öğrencilere aktarılması sağlanır. Yurtiçi eğitim danışmanlık hizmetlerinde öğrencilere yurtiçindeki okullara ilgili bilgi verilir. Bu hizmetin içinde yıl boyunca öğrencinin takip edilmesini sağlayan eğitim koçluğu sistemi de yer almaktadır. Bu sistemde öğrenci sürekli gözetim altında tutularak her türlü eksikliğinin anında giderilmesi sağlanır. Butik dershanelerde ve kurslarda eğitim danışmanlık hizmetleri ile öğrenci başarısı en yüksek seviyede tutulur.

Günümüzde pek çok öğrenci nasıl ders çalışmalıyım, günlük olarak kaç saat ders çalışmalıyım, günde kaç soru çözmeliyim gibi soruları kendine sorar ve cevaplamakta da güçlük çeker. İşte tam da burada profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü bahsettiğimiz konular belli standartları olsa da cevabı kişiden kişiye değişmekte olan konulardır. Bunun içinde Epsilonda Eğitim Danışmanlığı sistemi mevcuttur.

Öncelikle başarıya giden yol planlı, programlı ve disiplinli bir çalışmadan geçer. Herkesin istediği başarılı bir eğitim süreci için temel bazı konuları çok iyi belirlemek gerekmektedir. Gireceğiniz sınavı iyi tanımalısınız. Sınavda kaç bölümden soru soruluyor, bunun için kaç dakikalık zamanınız var ve bu soruların puan katsayısı nedir? Bu konularla ilgili bilgi edindikten sonra kendinize bir yol haritası çıkarmalısınız. Bir hedef belirlemelisiniz. O hedefle ilgili o sınavda yapmanız gereken netlerin ne olduğunu belirleyin. Hedef çalışmasını yaptıktan sonra ikinci aşamaya geçebiliriz.

Bu hedefe varmak için ne yapmalıyım? Hedefe varmak için ikinci yapılması gereken şey kendinizi iyi tanımaktır. Zayıf ve güçlü yanlarınızı belirleyin. Güçlü yanlarınızı iyi bir şekilde korurken zayıf yanlarınızı da güçlü hale getirmelisiniz. Çünkü her öğrenci farklı özelliklere sahiptir. Bu ders bazında da kişisel özellikler ve davranışlar bazında da farklılık gösterecektir. Ama genel olarak her sınavda başarılı olmak için her konu ile ilgili temel bilgileri net olarak bilmeniz ve disiplinli bir çalışma yapmanız gerekir. Zayıf ve güçlü yanlarımızı da belirledikten sonra üçüncü aşamaya geçebiliriz.

Sınava hazırlanırken yardım almalı mıyım? Sınav hazırlıklarında eğer altyapınız güçlü ve iyi bir okulda okuyorsanız avantajlısınız demektir. Ancak bu avantajı değerlendirmek de yine sizin elinizde. Günümüzde iyi bir okulda okumak için ciddi bir rekabet vardır. Bu rekabet içinde zayıf olduğunuz yanları güçlendirmek için destek almanız sizi daha avantajlı bir konuma getirecektir. Onun dışında zaten temeliniz güçlü değilse veya orta halli bir okulda okuyorsanız kesinlikle yardım almanızı tavsiye ederiz. Bu yardım güvenilir ve eğitim kalitesinden söz ettiren EPSİLON gibi deneyimli kurumlarda özel ders veya grup özel dersleri şeklinde yapılabilir.

Dördüncü aşama olarak yayın tercihim ne olmalıdır? Eğer deneyimli bir kurs seçimi yaptıysanız zaten yayınlar otomatik olarak size uygun olacak şekilde belirlenecektir. Eğer kendiniz hazırlanacaksanız da kendinize en uygun yayınları seçin. Unutmayın yayının çok zor veya çok kolay olması gerekmez. Sizin seviyenize uygun olması ve sınav sistemine uygun şekilde güncel olması gerekmektedir.

Son olarak yıl boyunca nasıl çalışmalıyım? Kişiden kişiye değişmekle birlikte genel olarak gün içinde çalışılan konunun tekrarının aynı günün sonunda yapılması şarttır. Bu bilgiyi kalıcı hale getirecektir. Sonrasında o konuyla ilgili yeterli pratik çalışması yapılmalıdır. Günlük çözülecek soru sayısı veya hangi konudan çözüm yapılacağı da yine kişiye göre değişeceğinden eğitim danışmanı tarafından belirlenmelidir. Günlük minimum 3 veya 4 saatlik bir çalışma her gün düzenli olarak yapıldığında başarıyı arttıracaktır.

Epsilon'da eğitim danışmanları yıl boyu öğrencilerinin çalışmalarını düzenlemesinde ve yönlendirilmelerinde yardımcı olmakla birlikte çalışma motivasyonu sağlayarak öğrencileri sınava hazırlar. Eğitim hayatınızda başarılar dileriz...

Butik Dershane Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Butik dershane ve butik kurs seçiminde çok önemli kriterler vardır. Öncelikle öğretmen kadrosu çok iyi olmalıdır. Konularında uzman öğretmenlerle çalışmak sınavlarda en önemli avantajdır. Öğretmenler yıl boyunca öğrencinin takibini yapmaktadır. Butik dershane sınıfları sayı olarak 4-6 kişilik olmalı ve dikkat dağıtacak her şeyden uzak olmalıdır. Ayrıca bu sayı kesinlikle aşılamamalıdır. Bunu da en iyi sınıfları gezerek anlarsınız. Butik dershanede kaynak çok önemli bir konudur. Hangi kaynakların kullanıldığını mutlaka sorunuz. Bir başka önemli kriter de yıllık programlardır. Her hafta yapılan program beraberinde sorunları getirecektir. Bir butik dershanenin yıllık programı mutlaka olmalıdır. Son olarak kurucusunun eğitimci olmasına mutlak ama mutlaka özen gösteriniz.

Butik Dershane Öğrenci Etkinlikleri

Butik Dershaneler -şidilerde butik kurslar- eğitim ve öğretimin yapıldığı kişiye özel kurumlar olmanın yanısıra aynı zamanda öğrencilerin sosyalleştiği, birlik ve beraberlik içinde birbirlerinden çok şeyler öğrendikleri sosyal alanlardır. Bu kapsamda butik dershanemizde sinema, tiyatro, konser, maç, kültür gezileri ve bunun gibi bir çok organizasyon da düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin amacı öğrencilerin eğitim ve öğretimin yanında sosyal hayatla bütünleşmelerini de sağlayarak yalnızca eğitimde başarılı olmanın hayatta yetmeyeceği bilincini onlarda aşılamak ve onların da hayatta aktif bir rol almalarını sağlamaktır. Özellikle öğrencilerin tek yönlü gelişmelerinin onlara yaşamlarının ilerki dönemlerinde sorun çıkartacağı düşüncesinden hareketle öğrencilerimizin olabildiğince aktif olmalarını sağlamaktayız. Bu aktiflik onların derslerinde olumlu etki göstermektedir.

Butik Dershanede Bir Hafta

Butik Dershanemizde öğrenci sınıfına göre hafta sonu 2 gün en az 5 er saat ders görür. Uzman öğretmenlerimiz öğrencilerin seviyesine göre konuyu en iyi şekilde kavratacak testleri özenle belirler ve ödev verir. Hafta içi 2 gün öğleden sonra haftasonu görülen derslerin etütleri yapılır. Etütlerde hafta sonu yapılan dersle ilgili tam anlaşılmayan kısımlar tekrar edilir, testlerden çözülemeyen sorular çözülür, yeni tekrar testleri uygulanır ve hafta sonuna kadar neler yapılması gerektiği belirlenir. Cuma günü ödev günümüzdür. Hafta sonuna yetiştirilmesi gereken tüm ödevler kontrol edilir. Eğer yapılmamış ödevler varsa gün sonuna kadar dershanede kalınıp tüm ödevler bitirtilir. Kısacası butik dershanede öğrenci takibi en iyi şekilde yapılır ve öğrenci tam kontrol altındadır. Öğrencimizin bir haftası bu şekilde yoğun olarak geçer.

Butik Özel Ders

Butik Dershane özel ders eğitimi kurumsal olarak özel ders hizmeti almak isteyenlerin tercih ettikleri bir sistemidir. Bu sistemde özel ders alan ögrencinin kurumsal olarak takibi daha kolay yapılmaktadır. Özel ders hizmetinde veli, öğrenci ve öğretmen daha rahat bilgi alış verişinde bulunabilmektedir. Ayrıca özel dersin kurumdan alınması öğrencinin dikkatini dağıtacak her şeyi ortadan kaldıracağı için daha disiplinli ve daha verimli ders işlenmesini sağlar. Özel ders hizmeti kurstaki sınavlarla da desteklenir.

Sınav Taktikleri ve Teknikleri

Her sınavın kendine özgü taktikleri olduğu gibi genel sınav taktikleri de vardır. Bu sınav stratejilerini bilmek size sınavlarda avantaj sağlayacaktır. Elbetteki sadece sınav taktiği bilmek sınavlarda başarıyı sağlamaz. Bundan önce çok çalışıp konuları iyi kavramak ve bol soru çözmek gelir. Bütün bunlardan sonra sınav taktikleri sizi ön plana çılaracaktır. Peki bu taktiklerin belli başlıcaları nelerdir? Sınavlarda "turlama yöntemi" ni kullanmak gerekir. Bir sınavda belirli oranda kolay, normal ve zor soru bulunmaktadır. Bu soruların puanı eşittir. Sınav anında bir soruda gereğinden fazla zaman harcamamak gerekir. Bu süre her soru için ortalama 1 dakikadır. Bunun üzerinde harcanan zaman sizin diğer sorulara yeterince zaman ayıramamanıza yol açacaktır. Ayrıca yapılamayan soru sınav motivasyonunuzu düşürür. Dolayısıyla önce bildiğimiz soruları yapıp bilmediğimiz sorulara da kendimize özgü işaretler bırakarak (sorunun zorluğunu derecelendirerek) zamanımız kalırsa bu sorulara tekrar dönmeliyiz. Bütün elmalar aynı lezzetteyse ağacın alt dallarındaki elmaları toplamak varken ağaca tırmanmak niye? Ayrıca sınav boyunca kendinizi olumlu yönde motive ediniz. Bu da size olumlu katkıda bulunacak unsurlardan biridir. Toplu işaretleme yapmayınız. Her soruyu bitirdikten sonra optik formda işaretleyiniz. Arada geçen saniyeler yeni soruya hazırlanma sürenizdir aynı zamanda. Dolayısıyla orda kaybedilen zamanı önemsemeyiniz.

Genel sınav taktiklerinin dışında her bir sınavın kendine özgü sınav taktikleri de vardır. Epsilon Eğitim olarak sizlere en iyi hizmeti vermek isteriz. Sınav taktikleri ile ilgili sorularınızı bizimle paylaşınız. Ayrıntılı bilgi için merkezimize uğrayınız.

Etkili Ders Çalışma Yöntemleri

Etkili ve verimli ders çalışmak öğrenci başarısına doğrudan etki eden faktörlerin başında gelir. Çoğu öğrenci nasıl ders çalışması gerektiğini bilmez. Kafasında nasıl ders çalışmalıyım sorusu dönen öğrencilere Epsilon Eğitim olarak birkaç ipucumuz olacak.

Öncelikle ders çalışma ortamınız sabit olmalıdır. Yani çalıştığınız günler hep aynı mekanda çalışmaya özen gösterin. Çalışma ortamı son derece düzenli ve tertipli olmalı, sürekli havalandırılmalıdır. Çalışma ortamınızda dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey olmamalı, çalışma masanızın üzeri dağınık olmamalıdır. Çalışma ortamını ayarladıktan sonra ikinci aşamaya geçebiliriz. Ne zaman ders çalışacağız? Günlük çalışmaya özen gösterin. O gün içinde öğrendiğiniz bilgiyle ilgili mutlaka tekrar çalışması yapın. Aksi taktirde bilginin yarıya yakınını unutursunuz. İşte tekrarın önemi burda başlıyor. Gün içerisinde aynı saatlerde çalışmaya özen gösterin. Bu çalışma alışkanlığınızı artıracaktır. Bir oturuşda 40 Dakika'dan fazla çalışmayın. 10 dk. ara verin sonra tekrar çalışmaya başlayın. Bir konuyu tam olarak anlayıp üzerine olabildiğince çok soru çözün ve çözemediklerinizi mutlaka sorun. İşte sizi başarıya götürecek yol bu olacaktır.